Ilusi Jalanan

Mata banyak memperdaya kehidupan seharian kita.. kalau kita tak menilai sesuatu dengan baik.. mungkin kita akan terjerumus dalam masalah, yang kadang2 kecil dan kadang2 menjadi agak besar.. asalnya dari hanya satu pandangan...huhu..

contohnya macam kat bawah ni.. misal kata... kita tengah syok dok borak2 ngan kawan kita bak kata orang dok hua-huha.. tiba2 selangkah lagi kaki kita nak melangkah.. kita terpandang lukisan kat bawah ni yang agak real.. apa reaksi kita masa tu...

kalau tak menjerit.... melompat, kalau tak melompat... jatuh terguling macam salah step turun tangga...haha.. tapi tak tahu la kan macam mana reaksi kita.. macam aku pon belum penah jumpa lagi ilusi jalanan macam nih.. tegok dalam gambar memang real.. kalau kat depan mata.. tak tahu la pulak..hehe... kat bawah ni pulak.. step2 untuk menghasilkan gambar 3d ilusi jalanan kat atas tu...

Hari Pertama



Hari Kedua



Hari keempat


dan Hasil nya.....

Sumber: sini

Comments

  1. cuba nak faham,tapi still xpaham..aiyoooo..baca cerita then tgk gambo...then I think,"kenapa message still xsampai2 lagi,lembab sgt ker otak ni..aiyooo

    ReplyDelete
  2. @Ayangnaz... hahaha.. la yaka... bukan cik Ayangnaz yang lembab.. tapi mungkin cara penulisan dan teknik penceritaan saya yang tak mantap.. tu yang tak paham tu..huhu.. takpe2.. saya dah edit sikit.. arap paham la eh...hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts