Posts

Showing posts from April, 2011

Senaman Perut Untuk Lelaki!!!

Image
Sapa kat sini yang tak nak bentuk badan yang fit dan cantik... angkat tangan.. ok tak ada yang angkat.. makna nya.. semua orang nakkan bentuk badan yang fit/cantik.. tapi masalah nya.. rajin ka pergi senaman petang2.. jongging lepas subuh... pergi gym 3 kali seminggu.. kalau tak rajin tu alamatnya payah la...hehe.. aku pun sama ja..keke.. tapi aku ada alternatif lain.. aku senaman/workout dalam bilik ja.. hehe..
Motivasi tu penting ...

Macam mana nak workout dalam bilik tu.. ni aku nak share satu video untuk dapatkan six pack.. siapa2 yang ada 1 pack memang mengidam la six pack nih..haha..



Workout ni boleh buat dalam bilik ja.. dia dah bagi instruction yang lengkap.. tinggal nak ikut ja.. Workout ni jangan salah paham.. selain untuk dapatkan badan yang cantik.. ia juga untuk keluarkan peluh.. istilah lain nya untuk kesihatan jugak la.. kira dua dalam satu.. jadi sama2 kita workout..

Bagi yang kurus tu..mai nak habaq skit..hehe.. buat workout ni boleh tambahkan berat badan.. sebab otot …

Bila X-ray Jadi Seni

Image
Apabila X-ray di temui secara tak sengaja beberapa dekad yang lalu.. kegunaannya sangat penting didalam industri perubatan.. tapi apabila x-ray tu di ubah kepada seni.. macam kat bawah ni la yang jadi nya...


Ini adalah gambar x-ray yang terbesar pernah di ambil. ia memerlukan 500 keping x-ray di ambil secara berasingan.. Boeing 777...


Bunga di bawah sinaran x-ray..


Adeh!! siapa punya la nih!!




biasa tengok tulang orang ja...



Bunga ros.. siap ada warna lagi nih!!


sumber: sini

Apa Ni: Ding2

Hiasan Latte yang Sungguh Cools...

Image
Kalau pergi ke kedai2 yang kelas2 macam starbucks, tgif, the cofee bean dan macam2 lagi...yangmana aku jarang sekali nak pergi.... mungkin aku rasa bukan taraf aku kot nak pergi situ... aku orang kampung ja..hehe.. sesuai minum2 kat warong2.. baru la setaraf atau pon dengan kata lain.. jimat duit.. jarang2 skali boleh kooott.....hehe..tak lengkap kalau kita tak order minuman yang ala2 best ni.. latte.. di tambah pula hiasan2 yang cools2 lagi la semangat nak minum..

Dan bila sampai ja kat meja dengan hiasan2 latte yang super duper cool macam kat bwah nih.. sayang pon ada nak minum... memang keatif... bukan senang nak buat ni semua.. memang kena ada keseniah yang halus.. salah tuang dah tentu2 jadi menda lain..hehe.. orang futis panggil menda ni sebagai.. Latte Art.. lawa giler seh.. dan tukang yang buat hiasan ni pula dia panggil sebagai Barista.. jom tengok seni yang cools nih...



ni kalau minum ni kene tutup mata, tak sanggup tengok..hehe

kalau nak order aku pilih yang nih... tapi sayan…

Suka Orang Kreatif!!

Image
Dalam dok surf internet tadi terjumpa gambar2 yang agak menarik.. Dia ni jurusolek patung (aku agak la.. kerja betol tu tak tahu la plak..he).. Bila dia solek patung2 tu memang berbeza dari sebelum dengan selepas dia solek.. daripada patung yang pucat, tak ada riaksi muka langsung, memang kalau tengok memang tak cam siapa identiti patung tu... sehingga la patung tu jadi tu jadi nampak hidup..... Kira macam patung2 madame Tausade... tapi versi kecil...


ni lah orangnya... kreatif2...

Macam kene shrink plak diorang nih...


Peminat burlesque kenal lah dia nih.. cher...


sejibik tuuu....

mana gambar aku nih... takde pon... patut kene tiga orang ada kat atas nih..hoho


ada pon aku.. tak leh dok ngan diorang.. nanti aku nak kekos (gigit), cemburu skit sejak kebelakangan ni!!..kekeke
single is better(orang lain cakap la)..hehe

Nama dia noeling leh tengok kat sini hasil kerja dia.. here.. Memang menarik.. kreatif abis!!!!

Lelaki pakai Kanta Lekap...

Image
sekadar hiasan...he

Bila terpandang lelaki pakai kanta lekap ni atau pon contact lens... rasa macam.. mak aii..mata dia...keke.. tapi kebanyakan yang aku tengok orang lelaki yang pakai contact lens ni, sangat2 la tak sesuai dengan muka dia.. tak tahu la kalau dari pandangan mata orang lain.. tapi bagi aku... sangat2 tak sesuai.. lagi2 yang ada warna dan yang bercorak2.. mak aiii...

pilih2!!
tapi kalu pakai contact lens yang biasa2 memang nampak ok ja.. pakai contact lens ni untuk bebas dari spek mata.. untuk nampak originality muka si pemakai tu... tapi jangan la sampai mata tu dah nampak macam mata hantu dalam dalam drama ku seru tu plak.. seram nengok...kekeke..

Sejuk mata memandang.......
Source
Originality is the best!!!!
lawa mata dia.... source

p/s: pompuan pon same gak kot... tp boleh di terima lagi.. asalkan tak berlebihan..hehe

Klik Sini: Fakta ke Auta..

Master by Research...

Image
Petang tadi teman kawan aku pergi ambil dia punya tesis master kat fakulti bahasa moden dan komunikasi... tengok kat tesis dia memang tebal lah... dan aku memang tahu dia nih memang terer dalam bab2 research ni.. sebab aku kenal dia dari UTeM lagi.. dia amik master pon kat utem bwh fakulti keusahawanan.. walaupon 1st degree dia machatronic eng.. dia hantar tesis ni untuk external examinar check.. dan hasilnya..... wuuuuuuuuuuuuu......


mantap lah.. dia yang bagi aku dah terer pon macam ni skali kena... adeh!!! mati la...... pas ni giliran aku lak..huhu. tapiiii... aku tanpa tesis... oh yeah!!!!... lupa lak....hehe



wow... jenuh la nak edit balik nih....boleh dikatakan setiap muka surat ada pembetulan.. suma Dr. tu check.. dari segi content, grammar, huruf, consistency.. uish.. jenuh dok dengar dia komen.. tuan punya tesis tak tahu aku dok upload ni.. tapi dia bagi amik gambar tu kira da kasik izin la tuh...hehe... dan part paling best adalah kat gambar bawah nih.... mantap!!!!!

wawawawawa…

Seluar Hawaii

Image
SH01

SH02

SH03

SH04

SH05

SH06


Harga: RM12 Sehelai (termasuk pos)

Untuk pembelian 2 helai keatas

Harga: RM 11 sehelai (termasuk pos)

Berminat sila Hartarkan sms ke 0126714009