Senaman Perut Untuk Lelaki!!!

Sapa kat sini yang tak nak bentuk badan yang fit dan cantik... angkat tangan.. ok tak ada yang angkat.. makna nya.. semua orang nakkan bentuk badan yang fit/cantik.. tapi masalah nya.. rajin ka pergi senaman petang2.. jongging lepas subuh... pergi gym 3 kali seminggu.. kalau tak rajin tu alamatnya payah la...hehe.. aku pun sama ja..keke.. tapi aku ada alternatif lain.. aku senaman/workout dalam bilik ja.. hehe..
Motivasi tu penting ...

Macam mana nak workout dalam bilik tu.. ni aku nak share satu video untuk dapatkan six pack.. siapa2 yang ada 1 pack memang mengidam la six pack nih..haha..



Workout ni boleh buat dalam bilik ja.. dia dah bagi instruction yang lengkap.. tinggal nak ikut ja.. Workout ni jangan salah paham.. selain untuk dapatkan badan yang cantik.. ia juga untuk keluarkan peluh.. istilah lain nya untuk kesihatan jugak la.. kira dua dalam satu.. jadi sama2 kita workout..

Bagi yang kurus tu..mai nak habaq skit..hehe.. buat workout ni boleh tambahkan berat badan.. sebab otot kita akan membesar.. bukannya badan kita membesar sebab lemak.. tak payah nak minum weight gain bagai.... tapi kalau nak minum weight gain jugak amalkan sekali dengan workout.. sebab khasiat2 dalam weight gain tu akan "melekat" kat otot kita bila badan kita dalam proses penyembuhan kesan "terkoyak" kat otot kita semasa kita buat workout tu.. tapi bila kita minum weight gain tanpa ada workout ni.. macam weight gain tu masuk dan keluar macam tu ja.. sebab badan kita dah ada khasiat yang cukup.. kalau kita buat workout ni boleh la protein dalam weight gain tu melepak..hehe..

kalau rasa vid ni berfaedah download ja.. boleh workout petang2.. aku da download lama dah.. hehe.. tapi kena rajin la buat.. kalau setakat sehari buat pastu bulan depan pulak buat lagi skali memang susah le... nasihat untuk diri sendiri gak nih...haha...

p/s: untuk perempuan tu tak tahu la pulak.. tapi dalam vid tu ada ja pompuan.. boleh ja buat.. untuk kesihatan jugak..hehe

Cuba tengok kat sini apa menda la diorang nak bagitau..



Comments

  1. alamak.internet down.nanti nk tgk.tapi,wan jenis rajin jog,stadium depan bilik je ni.hoho

    ReplyDelete
  2. @Rozuan Ismail.. owh kalau rajin jog.. xde masalah la wan.. tambah lagi ngan workout.. mantap r..hehe.

    ReplyDelete
  3. owh. dah berjaya add nuffnang kt entry? Tahniah yo! nk followed boleh? :)

    ReplyDelete
  4. @Mr.Thinker@Ali.. hehe.. yg bro ali ajar xwat lg.. pas2 ni kot.. wat yg tu ja dulu.. klik klik klik ye..keke

    ReplyDelete
  5. bhahha!CG pernah donload vid neyh kt utube..besa wt kt umh..kalo xslap pompuan pon leh wt ikot vid neyh gk..keh3!

    ReplyDelete
  6. @CIK GADIS.. wa!! hebat cik gadis.. mst pinggang kerengga nih...hahaha.. tu ah.. dalm vid tu ada ja pompuan.. lgpon senaman dia ringkas ja..

    ReplyDelete
  7. ing..apik ni cakap jer nak workout..sejak tahun lepas lg..tp still x workout jugak..hahaha

    ReplyDelete
  8. @apik pehe.. biasa r tu apik.. kdg2 semangat.. kdang2 wat xth ja..keke

    ReplyDelete
  9. teringin jugak nak ada badan 6 pack ni..tapi malas nk workout

    ReplyDelete
  10. @HAZWAN17... sama la kita wan... tapi yang penting niat tu ada..keke..

    ReplyDelete
  11. ehehehe...kalo malas sit up aku angkat dumbell je bro.atleast ada..hahaha

    ReplyDelete
  12. hahhaa..memg camtu la ing..perot da kedepan nih..

    ReplyDelete
  13. @apik pehe .. bia btol apik... kene xsersice tu.. perut kedepan time bujang xlawa r...hehe

    ReplyDelete
  14. terasa badan semakin naik..bole je try nak workout cmni....akan diusahakan untuk kesihatan terutamanya.

    THNKS.

    ReplyDelete
  15. ok la workout nie..perut turun la jgk..aku dah try..tp lm jgk la leh turun.kena rajin la..

    ReplyDelete
  16. Kalau renang lagi cepat turun. Terutama kalau buat renang kuak lentang. Memang terasa di perut tu.

    btw, just wanna say thanks for dropping by on my blog. Hoping more from you soon.

    ReplyDelete
  17. @p@kcikLie.. try jgn tak try.. nnt klu da naik byk ssh lak nk trun..keke

    ReplyDelete
  18. Anom.. tu la kene rajin.. klu slalu wat mst timbul pnye ketul2 tu..

    ReplyDelete
  19. @I wong (依之汉).. tq gak bab sudi siggah sni.. aku mmg suke berenang.. tringin gak nk p kolam upm tu.. klu ade membe lg best..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts