Posts

Showing posts from March, 2011

Abang Emotional, Adik Rational

Image
Tengah hari tadi masa tengah fokus kat tok imam baca khutbah.. aku terpandang la sorang budak ni dok tutup muka.. rasa pelik gak, bab tengah orang ramai dalam masjid.. tak kan main sorok2 kot..hehe.. bila di amati dengan teliti.. ada sorang lagi budak.. kemungkinan besar atau takde kemungkinan a.k.a kompem budak sorang lagi tu adik dia.. bab spesis rambut yang sama.. kerinting besar..

waaaaarrrrgggghhhhh... di mana ayahhhhhh...

kira instinct untuk tahu aku ni tinggi, jadi aku perhatikan budak2 nih.. si adik ni dari tadi dok perhatikan jemaah.. dengan pandangan yang agak tajam.. kekiri kekanan.. pastui2 kehulu kehilir.. macam dok cari something... si abang ni dari dok tutup muka.. kadang2 bukak pastu pandang sekeliling.. dengan mata merah.. dari situ aku yang sangat pandai mengagak ni dah tahu.. diorag cari ayah dia... looorrrr ciannya...

yang ni wajib kene emo.. ape kes nak kasik botak kepala gua... hukhuk...
sumber si adik masih lagi dok cari ayah dia dan si abang masih lagi dok berdiri…

Teruja dengan HTC Wildfire

Image
Orang lain sibuk nak handphone canggih kita pon nak... padahal bukan keperluan sangat pon.. tapi alang2 dah ada peluang nih.. rembat ja lah..hehe.. ari nih da cukup dua bulan aku guna wildfire nih.. bagi aku boleh tahan la... so, meh baca aku merepek pasal HTC Wildfire nih..

Itu my Baby Wildfire.. manja ngan saya..kehkeh..
Back ground nak iphone gak.. adeh!!

Bagi aku wildfire nih cukup segala bagi peminat handphone canggih yang tak berapa mampu untuk berhabis duit kat gajet2 yang ribu riban kat pasaran a.k.a aku .. beli yang ni pon da cukup.. sebab apa.. sebab wildfire ni handphone compact... kebanyakan application yang ada kat handphone yang canggih manggih tu, dia ada.. design pon boleh tahan, ringan, skrin sesentuh die pon mantap, paparan jelas, murah, dan yang agak penting powered by Android..hehe.. macam2 aplikasi leh download.. masa beli hp ni.. keja download aplikasi ja seharian..hehe..


ni gambar yang aku ambil guna hp nih (waktu senja kat lokasi Filem Lagenda Budak Setan)..
g…

Rumah: Liabiliti atau Aset

Image
Sekarang ni anak2 muda a.k.a fresh grad a.k.a geng2 baru kerja 1,2 tahun a.k.a aku, tengah kecoh tentang pembelian rumah... sebabnya kerajaan dah pun melancarkan satu skim iaitu skim rumah pertama. Macam menarik gak skim nih.. bab kita boleh buat full loan... tak payah nak pikir nak simpan2 duit nih.. bukan jenis aku la kalau bab2 simpan duit nih.. dapat singgit abis singgit.. Adeh!!

Baru2 nih aku temankan sahabat aku yang berminat nak beli rumah.. Dia ni kira lagi muda dari aku.. tapi pemikiran dia jauh lagi advance.. aku lak selalu tanya dia pasal pape yang aku tak tahu.. rumah yang dia nak beli tu adalah jenis kondo.. terletak area KL nih.. giler ah.. nak beli kondo.. aku memang bangga la ada kawan macam dia... jauh pandang kedepan.. bila die pikir macam tu.. aku secara tak langsung gak akan terpengaruh sama.. kira tak rugi la ada sahabat macam tu.. pasal rumah ni pon die ade gak nasihat kat aku.. cuma aku ni ja yang belum ade keberanian... mungkin perlu sikit masa lagi untuk buat …

Master Punya Citer...

Image
Untuk info je la ye, aku nih pelajar sarjana (Rezeki2, tak terpikir pun boleh sampai ke tahap ni.. alhamdulillah..) kat salah sebuah universiti di dunia nih..kehkeh.. tapi malas nak citer kat mana, tapi kalau orang yang biasa dengan tempat ni korang tahu la kalau tengok gambar2 aku upload..(nampak sangat dalam negara.)
last kelas ari tu pasal subject TQM (Total Quality Managment), kalau nak tahu apa tu TQM leh tanye incik Google yang berilmu pengetahuan..

ape cer ngan subject nih.. tak ada apa2 yang menarik pon cuma die ni lebih kepada managment(manufacturing).. tapi yang wat aku tertarik ngan kelas hari sabtu baru2 ni sebab aktiviti yang dijalankan.. selain dari lect yang berjela2 macam tipikal kelas kat universiti, ade gak lect aku ni selitkan aktiviti yang berkaitan dengan subjek.. kira kreative gak la.. satu kelebihan untuk aku sebab menda ni jarang2 gak berlaku, jadi leh la aku ingat untuk jangka masa yang agak lama..

Aktiviti yang aku wat hari tu macam kat bawah ni.. design roket …

Bertukar!!

~~ Under Construction~~